Кобеляцький цукровий завод

З огляду на процеси, які відбуваються в суспільстві, науці і системі освіти, ми запропонували ТОВ «Цукорагропром» філії «Кобеляцький цукровий завод» реальну можливість безпосередньо на підприємстві підвищення професійних знань фахівців і робочим провідних професій.
Накопичені за тривалі роки досвід і експериментальні дані, дозволяють нам судити про вплив окремих компонентів складу буряка на її здатність до зберігання і переробку.
Слухачів цікавили питання: як оптимізувати режим переробки з урахуванням якості сировини, як забезпечити високу якість продукції. Охочих вчитися на кожному заводі багато, склад команди консультантів формується з урахуванням замовленої програми.
Ми вміємо правильно ставити завдання і відповідати на питання результатами експериментальних досліджень на заводах різних областей і країн.
Питання очищення соку завжди актуальні. Якщо не знаєш показників, що характеризують технологічність буряків – працюєш наосліп, результат – «як вийде». Кожна технологічна схема повинна забезпечити гнучкість зміни часу і параметрів процесів з урахуванням якості сировини, що переробляється і продуктивності заводу.
Не завжди якість закуповуваного вапнякового каменю відповідає вимогам для цукрової промисловості ДСТУ 1451-96. Менеджери із закупівель іноді вибирають камінь дешевше, однак, товар не завжди відповідає виданому сертифікату. Ми обговорили негативний вплив окремих компонентів каменю на технологію його випалу, на якість одержуваного вапняного молока і витрата вапняного каменю на виробництво. Як бонус виконали для заводу аналіз вапняку.
Питання економії паливно-енергетичних ресурсів нами розглядаються як спільна постійна кропітка робота теплотехнічної і технологічної служб.
Загальна думка – питань і відповідей багато, а часу на заняття було виділено мало. Ми обопільно сподіваємося на продовження співпраці.

image_print