Підвищення ефективності роботи заводів компанії Pfeifer & Langen Polska S.A., Львівська і Тернопільська обл.

Керівництво Pfeifer & Langen Polska S.A.с 4 по 8 липня 2016 року ініціювали консультаційні семінари за участю фахівців ГК ICK Group.

З фахівцями заводів компанії Pfeifer & Langen Polska S.A. ТОВ «Радехівський цукор» (Павлівське підрозділ) і ТОВ «Радехівський цукор» (Чортківське підрозділ), Львівська обл. зав.технологіческім відділом литвинівських Людмила Олександрівна поділилася досвідом розшифровки врахованих і неврахованих втрат цукру з метою їх зниження і підвищення ефективності виробництва.

З метою підвищення кваліфікації співробітників цукрових заводів було проведено семінар. Детально викладена тема про ефективність роботи цукрового заводу формулюється головним показником – максимальним коефіцієнтом вилучення сахарози з заготовленої сировини у вигляді готової продукції. У ринкових умовах діяльності підприємств головне завдання максимально скоротити втрати сахарози на всіх ділянках від приймання до отримання готової продукції.

Отримати реальні дані можна тільки при чітко організованій системі технологічного обліку в цукровому виробництві, маси прийнятого і переробленої сировини, напівпродуктів, готової продукції, побічної продукції, відходів виробництва, змісту в них сахарози, втрат свекломасси.

Невраховані втрати цукру у виробництві до останнього часу більшість заводів не визначають, а підраховують за даними обліку з великою похибкою. Отже, відомості про неврахованих втрати, і то, досить приблизно, керівництво заводу отримує один раз в декаду після того, коли цукор вже втрачено. Джерела і канали цих втрат, за невеликим винятком, залишаються невідомими.

Методичні вказівки по контролю і обліку втрат цукру в цукробуряковому виробництві практично на кожній дільниці розроблені ВНДІЦП ще в 1979 році, щоб підвищити відповідальність працівників заводів за отримання максимального виходу цукру і знизити втрати. Однак, власники підприємств не бачать всі резерви зниження втрат, а багато хто навіть не знають, що їх можна визначити за даними методиками. Ступінь спотворення звітних даних на окремих підприємствах дуже велика. Тому дана тема консультацій в даний час дуже затребувана.

Фахівці обох підприємств висловили бажання практично навчити аналітиків спеціальним аналізам для підвищення ефективності контролю, обліку і ведення виробництва. В даний час розробляється програма навчання.

image_print