Олійно-жирова

Наразі в даній галузі нами реалізовано більше 35 проєктів
Олійно-жирова

При переробці насіння олійних культур, таких як соняшник, соя, ріпак та ін. утворюється близько 15-20% відходів у вигляді лушпиння, не враховуючи такі продукти як макуха та шрот. Раніше утилізація лушпиння була проблемою для підприємств олійно-жирової галузі,  адже це створювало додаткові фінансові витрати на зберігання і транспортування відходів. Сьогодні екологічні норми зобов’язують олійні підприємства утилізувати відходи.  З появою нових викликів з’явилися різноманітні способи утилізації лушпиння, але найбільш оптимальним та ефективним з них є використання технології гранулювання.

Групою компаній ICK Group розроблені та впроваджені технології гранулювання як проміжних так і залишкових продуктів:

I. Технологія гранулювання перед екстракцією. Дозволяє підвищити ефективність екстрагування та має свої переваги: 

  • зниження залишкової олійності в продукті;
  • отримання пористої, міцної гранули;
  • відсутність пилу при попаданні в екстрактор;
  • підвищення продуктивності екстрактора;
  • зниження витрати розчинника;
  • забезпечення необхідної температури продукту перед екстракцією.

II. Технологія гранулювання соняшникового шроту. Дає можливість отримати високоліквідний продукт з наступними перевагами:

  • вихідний матеріал ущільнюється в 2 рази;
  • висока насипна щільність;
  • знижуються витрати на транспортування і зберігання в 2 рази;
  • не утворює пилу при транспортуванні;
  • гранульований шрот зберігається більш тривалий час (до півроку в порівнянні з розсипним);
  • безпечність зберігання, за рахунок відсутності парів розчинника в шроті.

III. Технологія гранулювання лушпиння соняшника. Дозволяє утилізовати відходи олійного виробництва та отримати високоліквідний продукт з своїми перевагами:

  • вихідний матеріал ущільнюється в 8-10 разів;
  • висока насипна щільність – знижуються витрати на транспортування і зберігання;
  • низька гігроскопічність;
  • використання, як біопалива – високоліквідний продукт.

Після збору врожаю насіння сої та ріпаку залишається солома. Висота стебел сої при повному дозріванні досягає від 15 – 150 см.; у ріпаку 60-190см., товщина від 0,8 до 3,5 см., в залежності від сорту. На 1 га ріпаку в середньому соломи залишається від 4-5 т., сої близько 2 т. Дана сировина підлягає переробці на біопаливо, та має високий показник теплотворної здатності (від 16,8 до 18,8 Мдж/кг.).